Tips voor het inkopen van een koffievoorziening
Terug naar overzicht
 
 

Tips voor het inkopen van een koffievoorziening

Geplaatst op 10-11-2020

Tegenwoordig is koffie onmisbaar op het werk. Veel werknemers vinden een goede kop koffie belangrijker dan het lunchaanbod, het jaarlijkse bedrijfsuitje of een laptop van de zaak. Als inkoper of facilitair manager wilt u uw medewerkers natuurlijk de beste kop koffie bieden. Uit onderzoek blijkt dat 54% van de werknemers productiever zijn als zij lekkere koffie drinken. Toch blijkt het voor inkopers vaak lastig te zijn om een passende koffievoorziening te vinden. Wij geven u 6 tips voor het inkopen van een koffievoorziening.

1. Inventariseer uw huidige koffievoorziening

Het startpunt van de zoektocht begint bij de huidige voorziening. Wie is de huidige leverancier? Hoelang loopt het contract nog? Hoe bevalt de huidige koffieautomaat? Welk type zetsysteem is het en voldoet dit nog? Zijn er veel technische problemen geweest? Hoe was de serviceverlening? Al deze vragen zijn belangrijk bij uw zoektocht naar een nieuwe koffieautomaat. De antwoorden geven namelijk inzicht in de wensen en eisen voor een nieuwe koffievoorziening.

2. Bespaar tijd door het formuleren van eisen en wensen

Voor u aan de slag gaat met het zoeken naar koffieleveranciers, is het belangrijk om inzichtelijk te krijgen in uw eisen en wensen. De antwoorden op de vragen hierboven zijn een beginpunt, natuurlijk kunt u ook nog nadenken over de technische specificaties van de automaat en de wensen van uw medewerkers. Neem de tijd voor deze gedegen voorbereiding, dit bespaart u later kostbare tijd.

3. Durf te veranderen

Veel inkopers zijn bang om veranderingen op het gebied van de koffievoorziening door te voeren. Ondanks negatieve geluiden van medewerkers over de huidige voorziening durven inkopers niet de stap te zetten om te kiezen voor een nieuwe koffieautomaat. Verandering zorgt vaak voor weerstand door angst voor het onbekende, maar een verbetering van koffie kan zeker zorgen voor meer gemotiveerde medewerkers. Dus durf te veranderen in koffie of zetsysteem mits dit natuurlijk passend is in uw bedrijfsituatie.

4. Ga op zoek naar de "klik"

Bij het kiezen van een nieuwe koffievoorziening draait het niet alleen om de koffieautomaat. U gaat vaak een contract aan voor een aantal jaren met een leverancier. Het is dan ook logisch dat u op zoek gaat naar een leverancier waar u een goed gevoel bij hebt. Kijk dus niet alleen naar de koffieautomaten die een leverancier aanbiedt, maar ook naar het bedrijf zelf en de mensen achter het de organisatie.

5. Wees klaar voor de toekomst

De wereld om ons heen verandert voortdurend, wij worden steeds bewuster. Ook duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Bij het inkopen van een nieuwe koffievoorziening is het dan ook slim om nu al rekening te houden met de eisen en wensen op het gebied van duurzaamheid binnen uw organisatie en branche. Door nu te kiezen voor een duurzame koffieleverancier, bent u klaar voor de toekomst.

6. Raadpleeg een expert voor advies en maatwerk

Ondanks dat er op internet veel informatie staat over koffieautomaten, is het slim om persoonlijk contact te zoeken met een koffie expert. Deze zal u graag informatie geven over de mogelijkheden voor een passende koffievoorziening. Coffee Fresh is een kennisorganisatie met ruim 50 jaar ervaring, de koffie experts van Coffee Fresh geven u tijdens een persoonlijk gesprek alle informatie om een gedegen keuze te kunnen maken.