U bent hier:
18 nov

Koffie uit een hoorntje

Onze favoriete cafeïnehoudende drank drinken we het liefst met een koekje of gebakje erbij. Dayne Levinrad pakt het anders aan, hij schenkt de koffie in het gebakje.

De koffie-expert uit Johannesburg ontwikkelde "Coffe in a Cone". Het is precies hoe het klinkt: je neemt een ijshoorntje, bekleedt deze van binnen met een speciale chocolade laag en schenkt er koffie in. Deze laag bestaat uit verschillende types cacao die het lekken tegen moeten gaan. Je hebt ongeveer 10 minuten om je koffie te drinken voor de chocolade gesmolten zal zijn. Wie het zelf wil proberen kan het recept van foodbloggers Susan en Brandon (culinaryenvy.com) een kans geven.

Ingrediënten voor 6 porties:
- 6 ijshoorntjes
- 350 milliliter melk
- 60 milliliter kokosolie
- regenboogspikkels

Smelt de chocolade met de kokosolie en roer dit door elkaar. Gebruik een theelepel om de binnenkant van het hoorntje te bedekken met het mengsel. Giet de spikkels op een bordje en dip de randen van het hoorntje in de chocolade en vervolgens in de spikkels. Zet de hoorntjes in een glas en laat ze 10 minuten in de koelkast staan. Daarna kan de koffie erin en smullen maar.

Bron: www.telegraaf.nl