U bent hier:

Bekers en bekerrecycling

Elk bedrijf heeft haar eigen voorkeuren als het gaat om de keuze voor bekers of een porseleinen servies. Welk type beker het minst milieubelastend is, blijft afhankelijk van uw bedrijfssituatie. Wij denken graag mee als het gaat om de keuze van bekers en geven u graag meer informatie over onze bekers en de recycling hiervan.

Kartonnen bekers

Onze kartonnen bekers zijn vervaardigd uit hoogwaardig karton en zijn uitermate geschikt voor het serveren van zowel koude als warme dranken. Van C0₂ neutraal geproduceerde bekers tot een duurzaam totaalconcept voor wegwerpbekers, wij hebben het allemaal.

C0₂ neutrale bekers

Wij bieden u de mogelijkheid om klimaatneutraal geproduceerde kartonnen bekers af te nemen. In samenwerking met Climate Neutral Group wordt de vrijkomende C0₂ geneutraliseerd door te investeren in wereldwijde neutralisatieprojecten, zoals windmolenparken, waterkrachtcentrales, zonnepanelen en biogas- en compostprojecten. Binnen ons assortiment kennen wij verschillende formaten Coffee Fresh bekers die C0₂ neutraal zijn geproduceerd. Deze bekers zijn voorzien van het logo aan de rechterzijde van deze pagina.

100% biologisch afbreekbare bekers

100% biologisch afbreekbare bekers zijn gemaakt van karton en hebben een coating die wordt gemaakt van jaarlijks hernieuwbare bronnen zoals maïs. Onze biologisch afbreekbare beker voldoet aan de Europese norm voor composteerbaarheid en mogen bij het GFT-afval.

Plastic bekers

Wij leveren ook plastic bekers. Deze polystyreen bekers kunnen door inzameling en recycling de belasting voor het milieu tot een minimum beperken. Doordat polystyreen een oliehoudend materiaal is dit uitstekend recyclebaar. Ongeveer 80% van het materiaal wordt daadwerkelijk hergebruikt. Een mooi voorbeeld van wat je met gerecyclede automaatbekers kunt doen is onze Coffee Fresh bekerdraagtray.

Coffee Fresh porselein

Ons Coffee Fresh servies heeft een strak ontwerp dat in lijn is met onze nieuwste koffieautomaten. Het servies is uitermate geschikt voor bedrijven die hun klanten een mooie kop koffie willen presenteren. Het is een stevig, kras- en kleurvast servies en daarmee geschikt voor dagelijks gebruik. Als u uw klanten en medewerkers een mooie en lekkere kop koffie of cappuccino wilt bieden, dan kiest u voor Coffee Fresh koffie en ons servies.

Cupcare Company

Stichting Disposables is in 1991 opgericht door leveranciers van koffie, koffiebekers en drankautomaten met als doel inzameling en recycling van kunststof automatenbekers. De Stichting haalt de drinkbekers op afroep op of op basis van een afgesproken afhaalfrequentie. Het is een non-profit organisatie, maar kan haar activiteiten zelf niet volledig bekostigen. U betaalt als abonnee een bescheiden vergoeding voor het ophalen van de eenmalig gebruikte bekers. Dit betekent dat u er als organisatie bewust voor kiest het milieu niet onnodig te belasten. Sinds 1 juli 2016 zijn de inzamelactiviteiten van Stichting Disposables Benelux overgenomen door Cupcare Company.

Meer weten over de Cupcare Company? Klik hier.