U bent hier:

Fairtrade Max Havelaar

Fairtrade Max Havelaar is een keurmerk dat garandeert dat koffie en thee is ingekocht volgens bepaalde handelsvoorwaarden zoals een minimumprijs, rechtstreekse inkoop, voorfinanciering en langdurige handelsrelaties met de kleine koffieboeren in de productielanden. Arbeidsrechten en milieuzorg zijn tevens onderdeel hiervan. Doelstelling van de Stichting Fairtrade Max Havelaar is de boeren coöperaties onder goede handelsvoorwaarden directe toegang te bieden tot de consumentenmarkt.

Prijsgarantie

Bij Fairtrade wordt de boeren wel prijsgarantie gegeven. Hierdoor zijn kleine boeren en hun families in staat zelf te werken aan een betere toekomst. Tevens is bij dit keurmerk een verbod op het gebruik van de meest giftige pesticiden van toepassing en moet 100% van de koffie gecertificeerd zijn. De Stichting Max Havelaar is eigenaar van het Max Havelaar keurmerk. De organisatie valt onder de internationale Fairtrade Labelling Organisation (FLO).

Conclusie

Dé norm op het gebied van armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Volledig kostendekkend op sociaal, milieu en economisch gebied. Een programma is pas echt duurzaam als er een prijs betaald wordt die alle (economische, sociale en ecologische) kosten dekt.

Assortiment

Wij leveren:

  • Fairtrade Max Havelaar espresso bonen
  • Fairtrade Max Havelaar fresh brew koffie
  • Fairtrade Max Havelaar instant koffie
  • Fairtrade Max Havelaar snelfilter koffie
  • Fairtrade koekjes
  • Fairtrade Max Havelaar thee