U bent hier:
31 okt

Fairtrade week

Voor de tweede keer dit jaar staat er een week in het teken van de Nationale Fairtrade Week. Een week waarin winkels, overheden, instanties, belangenverenigingen, individuen etc. stil staan bij de noodzaak én de toegevoegde waarde van het kopen van fairtrade producten.

Wat is Fairtrade?

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als het Max Havelaar keurmerk.

Ons Fairtrade assortiment

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen kiezen uit een verantwoord assortiment. Daarom bieden wij steeds meer biologische en duurzame producten. En dat geldt niet alleen voor onze koffie, maar ook voor onze koffieautomaten. Wij hebben een breed assortiment Fairtrade producten en producten met andere keurmerken. Max Havelaar koffie is een van de meest bekende. Maar ook zijn er veel andere soorten koffie, thee, cacao, suiker, koekjes, roerstaafjes en bekers die duurzaam worden geproduceerd. En dat is wel zo prettig, want hoe meer van onze klanten deze verantwoorde alternatieven gebruiken, des te beter dit is voor het milieu en des te gunstiger voor de arbeidsomstandigheden van plaatselijke boeren in ontwikkelingslanden.

Meer weten over Coffee Fresh en duurzaamheid en ons Fairtrade assortiment? Klik hier.