U bent hier:
21 jan

Waarom je juist geen schuldgevoel moet hebben tijdens de koffiepauze

Werknemers die een koffiepauze houden, werken aan hun langetermijngeheugen. Dat hebben wetenschappers van de Johns Hopkins University in het Amerikaanse Baltimore onderzocht. Het resultaat van de studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Neuroscience.

Cafeïnepil

160 proefpersonen die normaal nauwelijks cafeïne-houdende producten eten of drinken kregen afbeeldingen te zien. Daarna kreeg de helft van de groep een kop koffie in de vorm van een cafeïnepil en de andere helft van de groep een zogenaamd placebo. Een dag later bleek dat testers die een cafeïnepil hadden genomen, zich beter konden herinneren welke plaatjes ze al eens gezien hadden en welke plaatjes leken op eerdere afbeeldingen.

Goede koffie

De postieve effecten van een kop koffie op mensen zijn al langer bekend. Onbekend was of cafeïne het langetermijngeheugen stimuleert. Dat lijkt dus het geval te zijn. "We concluderen dat cafeïne het langetermijngeheugen van mensen versterkt," aldus de onderzoekers.

Nog meer koffie

Koffie en werk: het lijkt een ideale combinatie. Op Intermediair.nl zijn de laatste jaren dan ook verschillende artikelen over de positieve effecten van koffie verschenen. Een keer koffie drinken is bijvoorbeeld een uitstekende methode om te netwerken en koffie verdrijft bovendien donkere gedachten.

Bron: Intermediair nieuwsbrief - januari 2014