U bent hier:

Over Coca-Cola

Coca-Cola is uitgevonden in het jaar 1886 door de apotheker John Pemberton, die het drankje ontwikkelde als een non-alcoholisch alternatief vanwege de kort daarvoor door de overheid ingevoerde drooglegging in zijn regio.

Hoe het begon...

Het is goed mogelijk dat hij zich voor de samenstelling ervan heeft laten inspireren door de destijds populaire Vin Mariani. Het werd verkocht in kruikjes, als dikke siroop die je zelf moest aanlengen met water. Nadat een barman op een gegeven moment het idee had om het te mengen met koolzuurhoudend water is Coca-Cola ontstaan zoals we het nu kennen. Het idee om het drankje Coca-Cola te noemen komt van zijn zakenpartner Frank Robinson. De zwierige letters op de verpakking zijn eveneens van Robinson. Het karakteristieke flesje is pas in 1915 ontwikkeld. Maar inmiddels zijn het logo, de flessen en de drank samen mede dankzij Coca-Cola's marketingstrategie een wereldwijd beroemd icoon.

De eerste fabriek

De eerste Coca-Colafabriek werd in 1894 geopend in Vicksburg, Mississippi. In het begin was Coca-Cola enkel in karretjes langs de weg te koop, voor een nickel (5 dollarcent). Al snel werd dit product bekend in heel Amerika. Tegenwoordig is Coca-Cola over heel de wereld te koop, overal heeft het product zijn marketingstrategieën met succes beloond zien worden. Het wordt vaak gezien als het symbool van de Verenigde Staten.

Coffee Fresh Beaumont is preferred dealer van Coca-Cola frisdrankapparatuur en bijbehorende frisdranken.

Meer weten over Coca-Cola? Klik hier.