U bent hier:

Over Cup-a-Soup

Cup-a-Soup is het merk droge instantsoepen van Unox. De soepen kunnen in poerdervorm in een beker of soepkom gedaan worden, waarna er door het toevoegen van heet water een kant en klare soepachtige drank ontstaat.

Royco

Oorspronkelijk is Cup-a-Soup een merk van het Nederlandse bedrijf Royco. Het bedrijf produceerde al droge soepen vóór de Tweede Wereldoorlog. In die tijd werden ze geproduceerd bij UVG in Oss, waar ook de "natte soepen" van Unox werden gemaakt. Na de oorlog werd de productie van droge soepen naar Utrecht verplaatst en viel Royco bij Unilever enige tijd onder het merk Calvé. Het merk Cup-a-Soup werd in 1972 geïntroduceerd en wist door de jaren heen uit te groeien tot het belangrijkste product van het bedrijf. Anno 1996 kende het merk een jaarlijkse omzetgroei van 2 tot 3%. In datzelfde jaar bezat Cup-a-Soup 66% van de Nederlandse markt op het gebied van éénkops instantsoep. Het merk mikte vooral op vrouwen vanaf 35 jaar die laat in de ochtend of 's middags thuis een kopje soep voor zichzelf wilden maken.

Samenvoeging

In het jaar 1990 werd besloten om alle soepen van Unilever bij elkaar te stoppen als de Unileverdochter UVG, waardoor Unox en Royco weer intenser gingen samenwerken. In 1996 werd de Unilever-dochter UVG samengevoegd met Van den Bergh (met merken als Becel, Bona en Croma) en heette toen Van den Bergh Nederland. Coffee Fresh Beaumont is preferred dealer van Cup-a-Soup.

Meer weten over Cup-a-Soup? Klik hier.