U bent hier:

Over Fairtrade Max Havelaar

Het Max Havelaar Keurmerk is dé manier om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook Coffee Fresh kiest bewust voor steeds meer producten met dit keurmerk in haar assortiment. Coffee Fresh draagt Fairtrade en Max Havelaar producten een warm hart toe.

Fairtrade keurmerk

Max Havelaar is een Keurmerk, geen fabrikant of handelaar. Max Havelaar is het onafhankelijke Keurmerk voor Fairtrade. Producten met het Max Havelaar Keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. Een veel voorkomende gedachte is dat Max Havelaar een merk is en eigen producten zoals koffie op de markt brengt. Dat is niet het geval. Stichting Max Havelaar produceert of verkoopt zelf niets. Max Havelaar is een Keurmerk dat consumenten en bedrijven de mogelijkheid biedt om kleine producenten in ontwikkelingslanden te helpen een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat zij kunnen leven van hun werk.

Wereldwijde opmars

Het Max Havelaar Keurmerk vindt u alleen al in Nederland terug op meer dan 250 verschillende producten, uiteenlopend van pindakaas tot badhanddoeken. Een wereldwijde opmars dus, waarbij koffie al lang niet meer het enige product is. Het Keurmerk is inmiddels te vinden op een brede range van producten zoals thee, chocolade, wijn, suiker, rijst, allerlei soorten fruit, katoen en zelfs ijs. Ook in het buitenland komt u het Fairtrade Keurmerk vaak tegen, want Stichting Max Havelaar is onderdeel van een internationale koepelorganisatie: Fairtrade Labeling Organizations (FLO). Sinds de introductie van het Max Havelaar Keurmerk in 1988 heeft dit Nederlandse initiatief navolging gekregen in meer dan twintig andere landen.

Meer weten over het Fairtrade Max Havelaar keurmerk? Klik hier.