U bent hier:

Over Neuteboom Coffeeroasters

Neuteboom Coffeeroasters is gevestigd in Almelo en richt zich voornamelijk op de productie van private label koffie. Sinds de oprichting in 1891 is Neuteboom nog altijd een onafhankelijke Nederlandse koffiebranderij.

Grote volumes

Met een productiecapaciteit van 10.000 ton is Neuteboom Coffeeroasters een serieuze partner die actief is in bijna geheel Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in grote volumes van één koffieproduct, maar wat Neuteboom onderscheidend maakt is de flexibele instelling naar klanten met kleinere volumes en een breed assortiment.

Aandacht voor het milieu

Aandacht voor het milieu staat bij Neuteboom hoog in het vaandel. Zo werkt de hele fabriek op groene stroom en is in het brandproces een energiebesparing bereikt van 40% door het hergebruik van de warme lucht die ontstaat tijdens het branden. Vliezen die vrijkomen tijdens het brandproces worden niet verband (wat energie kost en uitstoot tot gevolg heeft), maar afgevoerd en verwerkt tot compost. Vrijwel het gehele assortiment wordt verpakt in aluminiumvrije folie. De lege koffieverpakking kan hierdoor probleemloos bij het restafval. Door de kennis van productielanden, trends op het gebied van duurzame koffie, een moderne bedrijfsvoering en transparante manier van zakendoen, helpt Neuteboom de klanten een stap voor te blijven op de concurrentie. De branderij levert espresso bonen-, fresh brew-, snelfilterkoffie en koffiepads onder private label aan de Coffee Fresh groep.

Meer weten over Neuteboom Coffeeroasters? Klik hier.