U bent hier:

De verschillende koffiesoorten / zetmethoden

Wij leveren koffie voor de verschillende zetmethoden. Wat zijn nu de verschillen tussen de koffiesoorten? Hier leggen we het u uit.

Verse bonen koffie

Verse bonen zijn speciaal geselecteerd voor (espresso) bonen koffiemachines. De bonen worden langzaam gebrand voor een ronde, volle en intense smaak. De koffiebonen worden in de koffiemachine fijn gemalen waarna er onder hoge druk water door het koffiemaalsel wordt geperst. Hierdoor ontstaat een perfect kopje koffie met een kenmerkend crèmelaagje. Wij bieden verschillende, zorgvuldig samengestelde melanges, elk met een eigen karakter.

Fresh brew koffie

Fresh brew koffie is speciaal ontwikkeld voor koffieautomaten met een fresh brew zetsysteem. De speciaal samengestelde bonen worden op een intensieve en snelle manier gebrand. Hierna worden ze gemalen. De koffie gaat gemalen in de koffieautomaat en wordt vervolgens direct vers bereid. Wij bieden verschillende, zorgvuldig samengestelde fresh brew melanges, elk met een eigen karakter. Een andere benaming voor fresh brew koffie is versfilter koffie.

Instant koffie

Instant koffie wordt gemaakt van gezette, geconcentreerde koffie, waaruit het water onttrokken is. Er ontstaan pure korreltjes koffie met een lange houdbaarheid. Wanneer de koffie weer in contact komt met heet water is eenvoudig en snel een kop koffie gemaakt. Wij bieden verschillende, zorgvuldig samengestelde melanges, elk met een eigen karakter en pure, krachtige smaak. Instant koffie is snel, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en lekker. Andere benamingen voor instant koffie zijn: vriesdroog koffie en oploskoffie.