U bent hier:

Gedrag van mensen is bepalend voor koffiekeuze

Cappuccinodrinkers vertonen eerder obsessief gedrag dan mensen die café latte drinken. Lattedrinkers zijn juist eerder geneigd anderen tevreden te stellen, terwijl mensen die hun koffie zwart drinken sneller humeurig, direct en in zichzelf gekeerd zijn.

Dit blijkt uit onderzoek waarbij duizend koffiedrinkers werden geobserveerd. Tijdens de observatie werd gekeken naar zowel persoonlijke als psychologische eigenschappen waaronder introversie/extraversie, geduld, perfectionisme en gevoeligheid. Tijdens de enquête moesten de ondervraagden zich inleven in tal van verschillende situaties. Achteraf werd gevraagd wat voor soort koffie zij het liefst dronken. Op basis hiervan kon Dokter Ramani Durvasula een link leggen tussen het gedrag van mensen en de koffie die zij drinken.

Gedrag

Zo kwamen onderzoekers erachter dat de meeste lattedrinkers niet alleen behulpzaam zijn, maar ook eerder neurotisch gedrag vertonen en zichzelf sneller verwaarlozen, meldt Daily Mail. Degene die eerder geneigd waren een ijskoffie te bestellen, werden getypeerd als jeugdig en niet maatschappelijk betrokken. De zwarte koffie wordt het meest besteld door de trendsetters, die gecompliceerde situaties het liefst vermijden.

Bron: NU.nl/Kiki Düren