Duurzaamheid / MVO
 

Duurzaamheid / MVO

Als duurzaamheid en MVO belangrijk zijn voor uw bedrijf of organisatie, dan is Coffee Fresh voor u de beste partner. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn bij ons op een heldere en praktische wijze geïntegreerd in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Voor ons betekent dit een voortdurend en zorgvuldig balanceren tussen een goed sociaal beleid (o.a. Social Return), zorg voor het milieu en een gezonde financiële situatie. Ons assortiment voorziet met onder andere verschillende koffie- en theemelanges, in de groeiende behoefte aan gecertificeerde producten. Wij leveren onder meer:

  • Fairtrade, Max Havelaar en UTZ Certified espresso bonen, fresh brew- en snelfilter koffie;
  • Cacao met UTZ Certified keurmerk;
  • Thee met Fairtrade Max Havelaar keurmerk;
  • NESCAFÉ Alegria koffie: premium koffie met NESCAFÉ Plan certificering;
  • Kartonnen FCS + C0₂ neutrale en recyclebare polystyreen bekers;
  • 100% biologisch afbreekbare bekers;
  • Koekjes met Fairtrade Max Havelaar keurmerk.


Milieuvriendelijke Nederlandse koffiebranderij
De Coffee Fresh groep betrekt een groot deel van de koffie van een Nederlandse koffiebranderij, Neuteboom Coffeeroasters uit Almelo. Deze branderij onderscheidt zich niet alleen door zijn bijzondere koffiekwaliteiten, maar ook door zijn betrokkenheid bij mens en milieu. Neuteboom steunt en financiert tal van projecten en initiatieven die bijdragen aan een beter milieu en verbetering van leefomstandigheden van koffieboeren en hun gezinnen. Neuteboom is ISO 14001 gecertificeerd en bij de nieuwbouw van de branderij is sterk gelet op de interne milieuzorg en energiereductie. Zo wint de koffiebrandinstallatie warmte terug die gebruikt wordt voor recirculatie waardoor energie bespaard wordt. Als enige in Nederland gebruikt Neuteboom biomassagas en is men afnemer van groene stroom. Een ander onderscheidend aspect is dat Neuteboom aluminiumvrije folie voor onze verpakkingen gebruikt. Hierdoor wordt er tijdens het productieproces minder energie verbruikt en aluminiumvrije folie is eenvoudiger recyclebaar.


Duurzame koffieautomaten
Onze koffieautomaten zijn ook duurzaam, ze worden geproduceerd met milieuvriendelijke en zoveel mogelijk recyclebare materialen. Bovendien zijn ze standaard uitgerust met een slim energiebesparingssysteem V.I.P.S. (Veromatic Intelligent Power Saving en zuinige LED-verlichting. Uit tests is gebleken dat er hiermee een energiebesparing wordt behaald tussen de 22 en 43%. Daarnaast zetten we Brita waterfilters in om de hardheid van water te reguleren.

 

Eigen energievoorziening met zonnepanelen
Om verdere invulling te geven aan de voor ons belangrijke MVO gedachte, zijn er in mei 2014 op het dak van ons pand in Echt zonnepanelen geplaatst. In totaal zijn er voldoende panelen geplaatst om geheel zelfvoorzienend te kunnen zijn. Alle stroom die nodig is voor bijvoorbeeld de koffie- en andere automaten in onze showroom wordt opgewekt door zonne-energie.

Zonepanelen CF-Beaumont