Hoe de koffievoorziening bij kan bijdragen aan duurzaam ondernemen?
 

Wat kunt u doen?

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Maar hoe kies je voor een duurzame koffievoorziening? Wij vertellen je het simpele antwoord, lees snel verder.

Hoe kan de koffievoorziening bijdragen aan duurzaam ondernemen?
Het antwoord op deze vraag is zeer simpel: Door te kiezen voor een duurzame koffievoorziening, met goede gecertificeerde koffie en energiezuinige koffieautomaten. Maar daarnaast kan je ook letten op het beleid en de duurzame activiteiten van een koffieleverancier voor op het werk.

Hoe kies je voor duurzaam?
Elk bedrijf kan kleine stappen nemen richting duurzaam ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een van onze koffiemachines die met behulp van de nieuwste technologie energiezuinig zijn.

Daarnaast kunt u kiezen voor duurzame ingrediënten, zoals koffie, thee en suiker. Alle Coffee Fresh koffie soorten zijn gecertificeerd, met Fairtrade, UTZ of Rainforest Alliance. Met de aankoop van duurzame koffie zorgt u ervoor dat arbeiders en boeren onder betere omstandigheden kunnen werken, zonder daarbij het milieu te schaden. Het resulteert in een beter leven en een groene toekomst voor iedereen; in de landen van oorsprong maar ook dichter bij huis, in onze eigen omgeving.

Duurzame keuzes op het gebied van de koffievoorziening laten aan jouw medewerkers en klanten zien dat jouw organisatie bewust rekening houdt met de impact van het handelen op milieu en samenleving. 

62% vindt duurzaamheid belangrijk
Uit het Mediabrands Covid-onderzoek en de Retail Buying Studie blijkt dat 62% van de Nederlanders duurzaamheid een belangrijk onderwerp vinden, 58% milieuvriendelijke producten kopen, 57% producten met weinig verpakking en Fairtrade producten kopen en 54% keurmerkproducten en diervriendelijke producten kopen.

Wij zien dat bedrijven deze trend ook volgen. Wij krijgen regelmatig vragen van onze klanten over duurzame keuzes op het gebied van koffie en geven hier dan ook graag antwoord op.

Koffie afval kan ook duurzaam zijn
De vraag naar duurzame milieuvriendelijke oplossingen voor alles wat na het kopje koffie komt zien wij enorm toenemen. Want wat gebeurt er met de koffiebekers na het koffie drinken? En wat kan je met koffiedik doen? Dit soort vragen worden meer en meer gesteld en het is aan de koffieleveranciers voor op het werk om hier antwoord op te geven.

Vandaar dat wij sinds dit jaar een circulaire oplossing bieden voor kartonnen koffiebekers. Door gescheiden inzameling en specialistische verwerking, krijgt het karton van je kartonnen koffiebekers, een tweede leven als grondstof voor de productie van duurzaam toilet- en handdoekpapier. Ook voor het inzamelen en verwerken van koffiedik hebben wij een oplossing. In samenwerking met Coffee Based bieden we graag dé duurzame oplossing voor koffiedik via Close Future koffie recycle service.

MVO kost alleen maar geld, toch?
De opmerkingen dat MVO alleen maar geld kost of dat een bedrijf toch geen invloed heeft op een duurzamere wereld zijn goed te weerleggen. Het probleem met duurzaamheid is dat de kosten op korte termijn vaak stijgen, maar op lange termijn worden veel meer maatschappelijke kosten bespaard. Duurzaam ondernemen blijkt daarom vaak een mentaliteitskwestie, want in Nederland kijken wij vooral naar de kosten.

Kiezen voor een duurzame leverancier
Is het huidige contract van de koffievoorziening bijna afgelopen en ga je de markt op? Dan is het de perfecte tijd om na de koffie, ingrediënten en bekers eens na te denken over de koffieleverancier. De concurrentie op deze markt is erg hoog, maar lang niet alle koffiebedrijven zijn even druk bezig met duurzaamheid. Als je wilt gaan voor de meeste impact, ga dan op zoek naar een koffieleverancier die duurzaamheid heeft omarmt. Alléén dan weet je dat je een partner krijgt die meedenkt en jou helpt bij het maken van de juiste keuze omtrent een duurzame koffievoorziening.

Een duurzame koffievoorziening is niet altijd direct vanzelfsprekend. Veel leveranciers bieden je aan wat jij vraagt, maar is dit wel wat je wilt? Omdat de ontwikkelingen zo snel gaan is het belangrijk dat je koffieleverancier meedenkt en een stapje verder gaat. Samen kan je er dan voor zorgen dat de koffievoorziening zo duurzaam mogelijk is zonder in te hoeven leveren op kwaliteit en flexibiliteit.