Veromatic International en MVO
  • Home
 

Veromatic International en MVO

Voor Veromatic International, de automatenfabrikant van de Coffee Fresh Groep, is duurzaamheid erg belangrijk. Hier leest u hoe en waarom.

Wetgeving
De koffiemachines van Veromatic voldoen aan de Nederlandse wetgeving en de richtlijnen van de EU (CE) en de Europese ROHS richtlijnen. Veromatic bekijkt per automaat wat er gedaan kan worden om deze energiezuiniger te maken. Zo is er bij vrijwel alle automaten die van een boiler zijn voorzien de mogelijkheid om de nacht- en/of weekendstand in te stellen. De temperatuur in de boiler zakt dan naar 65 graden. Dat is ruim voldoende om geen risico te lopen op de Veteranenziekte (beter bekend als een besmetting met de legionellabacterie). Op deze wijze is het mogelijk om energie te besparen zonder dat de gezondheid in gevaar komt. De boilers zijn allen geïsoleerd en de gebruikte materialen zijn optimaal recyclebaar.

Energielabel
Veromatic International meet het energieverbruik van elke machine volgens het protocol van de European Vending Association. Tests tonen aan dat onze machines goed presteren. Tevens maakt Veromatic gebruik van LED verlichting in haar machines.

Veromatic Intelligent Power Saving (V.I.P.S.)
Veromatic heeft V.I.P.S. ontwikkeld (Veromatic Intelligent Power Saving). Dit is een zelf lerend energiebesparingssysteem dat constant de perioden bepaalt waarin de machine niet in werking is. Op deze tijden schakelt de koffieautomaat automatisch over naar de stand-by modus. Deze technologie kan zorgen voor een energiebesparing van tot 43%.

Telemetrie
Alle koffiemachines zijn voorbereid op het gebruik van telemetrie. Operators kunnen software gebruiken om telemetrie technologie en systemen toe te passen om hun operatie te beheren. Telemetrie opent nieuwe wegen voor automaten operators om hun klanten op een meer efficiënte wijze te bedienen en customer intimacy te creëren resulterend in een grotere klanttevredenheid.

Recycling
Veromatic is aangesloten bij het collectieve Wecycle-systeem. Dit betekent dat machines die het einde van hun levenscyclus hebben bereikt, worden afgeleverd bij speciale recycling stations. Wecylce zorgt ervoor dat na de machines optimaal gerecycled worden. De ingezamelde apparaten van Wecycle worden voor 75% tot 90% gerecycled. Hierdoor blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.