Premium boon wordt Forza boon
Terug naar overzicht
 
 

Premium boon wordt Forza boon

Geplaatst op 15-05-2023

Wat is er dan bijzonder aan deze koffie?

De reis van deze koffiebonen is stapsgewijs vastgelegd in een open source blockchain en voor iedereen toegankelijk middels een speciale QR code op de verpakking. Bij de meeste soorten koffie zitten er verschillende schakels tussen de koffiebrander en de boer en zijn deze schakels vaak niet inzichtelijk. Maar onze Coffee Fresh espresso bonen forza worden verhandeld via direct trade, waardoor de keten transparant wordt en alle stappen te zien zijn via de QR code.

 

Wat is direct trade?

Direct trade is een vrij nieuw begrip in de koffiewereld. Direct trade betekent dat er geen extra schakels tussen de koffiebrander en de koffieboer zitten. Bij direct trade is er direct contact met de boer. Wij garanderen eerlijke kwaliteitskoffie tegen een marktconforme prijs, direct van de boer. Alle tussenhandel van boer naar klant hebben wij ertussenuit gehaald, waardoor onze boeren echt krijgen wat zij verdienen. Daarnaast delen onze boeren mee in de winst over de door hun geleverde koffie.

 

QR-code op onze koffieverpakking

Wij hebben de koffieketen speciaal voor onze klanten transparant gemaakt. Zo weten ze precies welke weg de koffiebonen hebben afgelegd. Via de QR-code op onze koffieverpakking is de hele koffieketen inzichtelijk: van groene koffieboon tot het kopje koffie. Op deze manier zie je wie de koffieboer is en welke weg de koffiebonen hebben afgelegd. Je krijgt via de QR-code inzage in de herkomst, het transport en het branden van je koffiebonen.

 

https://platform.farmersdirect.coffee/activity_feeds?qrcode=Batch-76

 

Open source blockchain

De hele reis van onze Coffee Fresh espresso bonen forza is vastgelegd in een open source blockchain. Gegevens in deze blockchain kunnen niet worden gewijzigd. Alle stappen en transacties binnen de gehele keten worden veilig geregistreerd en zijn voor iedereen zichtbaar. Een aanpak die perfect aansluit bij de verschillende SDG’ van de Verenigde Naties.

 

Voordelen van direct trade koffie

 • Direct van de boer
 • Eerlijke inkomensverdeling
 • Duurzaam en transparant
 • Traceerbaar van boon tot kop
 • Gericht op de toekomst met digitalisering
 
 
 
 • Melange d'Or wordt cuppaTea
  Melange d'Or wordt cuppaTea Geplaatst op 16-08-2023
  Lees verder
 • Chauffeur routebezorger / Operator medewerker 40 uur per week M/V
  Chauffeur routebezorger / Operator medewerker 40 uur per week M/V Geplaatst op 21-08-2023
  Lees verder